[newsticker id=0]
Cart - €0,00

Onderhoud van uw koeienhuid

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe je een koeienhuid op de juiste manier kunt reinigen. Met de volgende onderhoud tips houdt u uw koeienhuid lang mooi. Heel spannend is het allemaal niet een echte koeienhuid behoudt een aantal jaren dezelfde kwaliteit zonder weinig onderhoud, overdrijf de verzorging van de koeienhuid dus niet.

Koeienhuid stofzuigen

U mag een koeienhuid stofzuigen op laag vermogen. Stofzuig met de haar richting mee. Als u last hebt van losse haren op de koeienhuid, van bijvoorbeeld een hond of kat, maak dan een vloerwisser vochtig. Ga hier voorzichtig mee over de koeienhuid met de haar richting mee, hiermee trekt u alle losse haren van de koeienhuid af. Voorkeur bij gebruik een plat mondstuk, nooit een roterende borstel als je het vloerkleed borstelt.
Het gewoon uitkloppen van de koeienhuid buiten, geniet persoonlijk mijn voorkeur.

Vlekken verwijderen

Vlekken op de koeienhuid kunt u verwijderen met een vochtige doek. Doe dit meteen nadat de vlek is ontstaan. Maak de koeienhuid nooit door en door nat. Bij zeer natte vlekken niet wrijven, absorberen met keukenrol en deppen.

Tip

Schut de koeienhuid van tijd tot tijd uit om stof en licht vuil te verwijderen en pak een bezem of blik en veger en veeg uw koeienhuid, graag met de haren mee vegen.